MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Prof. Dr. Sadık ÜLKER: “ASIIN Denkliği Bilim Adası İmajına Güç Kattı.”

Prof. Dr. Sadık ÜLKER: “ASIIN Denkliği Bilim Adası İmajına Güç Kattı.”

Avrupa Birliği’nin mühendislik eğitimini denetleyen resmi otoritelerinden ASIIN’ın KKTC üniversitelerinden GAÜ’ye denklik ve onay verdi. Ülke üniversitelerinin AB yükseköğretim alanı içerisine alındığının ve AB standartlarında Mühendislik eğitimi verdiğinin göstergesi olan onay ile ilgili GAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Sadık Ülker önemli açıklamalarda bulundu.


Avrupa Birliği yükseköğretim bölgesi içerisinde mühendislik eğitimini denetleyen resmi akreditasyon kurulu ASIIN, KKTC üniversiteleri arasında sadece GAÜ mühendislik bölümleri ile DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu, Enformasyon Teknolojileri bölümü eğitimine denklik ve onay vermesi ülke yükseköğretimi ve üniversiteleri için önemli bir referans olduğunu belirten Prof. Dr. Ülker, ASIIN denkliğinin “Üniversite ve Bilim Adası” imajına güç kattığını söyledi.

GAÜ’nün Mühendislik Eğitiminde 3 Bölümü ASIIN Denkliği ve Onayı Aldı


GAÜ Mühendislik fakültesi bünyesinde eğitim veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği bölümlerinin ASIIN denkliği aldığını ifade eden Prof. Dr. Ülker, GAÜ Mühendislik fakültesi bölümlerinin ASIIN denklik ve akreditasyon onayı ile 13 mühendislik eğitim laboratuvarı, akademik kadro ve müfredatı ile Avrupa Birliği (AB) yükseköğretim bölgesi içerisine girerek AB eğitim standartlarında mühendislik eğitimi verdiği onaylanan Kıbrıs ve Türkiye’deki sayılı üniversitelerden olduğunu vurguladı.

ASIIN Onayı İle Eğitim ve Diplomalar Tüm AB Ülkeleri Tarafından Tanınmakta


ASIIN akreditasyon ve denkliğinin GAÜ Mühendislik Fakültesi bölümlerinin AB yükseköğretim kalite ve kriterleri ile eğitim verdiğinin ve dipomasının AB ülkelerinde geçerliliğinin göstergesi olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Ülker, mezun GAÜ öğrencilerinin diplomalarının ASIIN onayı ile de olmasının mezunların kariyerindeki önemine işaret etti.


ASIIN onayı ile mezunların eğitim ve diplomalarının tüm AB ülkeleri içerisinde tanınmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ülker, ASIIN denkliğinin ülke üniversitelerinin eğitim kalitesinin geldiği nokta açısından önemli bir gösterge olduğunu da vurguladı.