MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uluslararası Fedcsıs Konferansında KKTC’yi Temsil Etti

GAÜ Uluslararası Fedcsıs Konferansında KKTC’yi Temsil Etti

GAÜ Uluslararası Konferansta KKTC’yi Temsil Eden Tek Üniversite Oldu.

Girne Amerikan Üniversitesi Polonya’nın Krakow şehrinde 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Federated Conference on Computer Science and Information Systems (FEDCSIS) konferansına katıldı.

FEDCSIS konferansı kapsamında gerçekleştirilen, birçok bilimsel makalenin sunulduğu 6. Workshop of Computational Optimization (WCO) sempozyumda KKTC’den ve Türkiye’den tek temsiliyet GAÜ Mühendislik fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Ezgi Deniz Ülker ve Doç. Dr. Ali Haydar tarafından yapıldı. Polonyanın Krakow kentinde gerçekleştirilen ve 6 kıtadan 400’den fazla bilim insanının katıldığı konferansta Dr. Ezgi Deniz Ülker “A Hybrid Algorithm Based on Differential Evolution, Particle Swarm Optimization and Harmony Search Algorithms” başlıklı makalesi ile KKTC’yi temsil etti.

Dr. Ülker: “Küresel Dünya Yeni Bilişim Tenolojileriyle Şekilleniyor”Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ mühendislik fakültesi öğremtim görevlisi Dr. Ezgi Deniz Ülker, Türkiye ve KKTC’yi uluslararası konferansta temsil etmenin gurur verici bir duygu olduğunu dile getirerek, uluslararası bilim insanları ile biraraya gelerek gerçekleştirilen bilgi paylaşımının bilimin gelişimi açısından büyük önem arzettiğini vurguladı. 400’den fazla bilim insanının katıldığı konferansta GAÜ bilim heyetinin çeşitli temaslarda da bulunduğunu ifade eden Dr. Ülker, konferansın bilimsel üretim yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar yaptığına dikkat çekerek bilgi, tekonoloji ve bilişim sistemlerinin küresel dünyaya yön verdiği ifade etti.

FEDCSIS konferansında yeni teknolojilerin bilimsel üretim yanında ekonomi ve teknolojiye etkilerinin de irdelendiğini belirten Dr. Ülker, bilgisayar mühendisliği ile bilişim teknolojileri alanında ki küresel tartışmalarından elde edilen sonuçların akademik yıl boyunca GAÜ öğrencileri ile de paylaşılıp tartışılması ile öğrenci gelişiminin en üst düzeye taşınmasının hedeflendiğini vurguladı.