MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 3. Uluslararsı, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu Sona Erdi

GAÜ 3. Uluslararsı, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “3. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” Sempozyumu 4-6 Kasım tarihleri arasında 100’ün üzerinde bilimsel bildiri ile 200’ün üzerinde uluslararası bilim insanının katılımı ile  gerçekleşti.


 


Sempozyum Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen sempozyum sonunda yapmış olduğu açıklamada, bu yıl 3.sü gerçekleştirilen sempozyumun çok başarılı geçtiğini belirterek, geleneksel olarak önümüzdeki yıllarda da gerçekleşmeye devam edeceğini söyledi. GAÜ’nün 3 temel vizyonunun olduğunu hatırlatan Ağdelen, bunların eğitim, araştırma ve topluma hizmet olduğunu söyledi. GAÜ olarak amaca uygun çalıştıklarını, bu yılda gerçekleşen sempozyuma 200\`den fazla bilim  insanının 100’den fazla bildiriyle katıldığını ve dünyanın her yerine ulaşan video sunumlarıyla sempozyumun gerçekleşeceğini bildirdi. Sempozyumun 3 ana başlık şeklinde gelişeceğini ifade eden Ağdelen, başlıkların  Yapay Zeka, Mühendislik ve Uygulamalar olduğunu söyledi.


 


3. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları sempozyumunda 3 ana başlık altında şu alanlarda bildiriler sunuldu:


 


Yapay Zeka konu başlığında; Sinir Ağları, Yapay Zeka ve Evrimsel Algoritmalar, Gelişen Teknolojiler, Akıllı Üstlenici, Beyin Modelleri/Bilişsel Bilimler, Uzman Sistemler, Karar Destek Sistemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Bulanık Mantık ve Makine Öğrenimi, Sezgisel Araştırma Yöntemleri, Akıllı Veritabanları.


 


Mühendislik konu başlığında; Elektro-mekanik Sistemler, Güç Mühendisliği, Yakıt hücreleri, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler, Binalar için Enerji Sistemleri, Güç Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektronik, Ölçme Sistemleri, Dijital Filtre Tasarımı ve yapıları, Antenler ve Propagasyon, Ses/Konusma İşleme; Dalgacık İsleme, Bilgisayar Ağları, Veritabanlari Alanındaki gelişmeler, Yazılım Mühendisliği, Deniz Dalga Mekaniği ve Hidrodinamik, Deniz Yapılarının Tasarım ve Yapımı, Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Yapı Malzemeleri, Jeoteknik ve Zemin Mekaniği, Öngerilmeli Beton Yapıların Tasarımı ve Yapımı, Proje Yönetimi, Sistem Analizi.


 


Uygulamalar konu başlığında ise, Sinyal İşleme, Bilgisayar Görüşü, Robotik, Örüntü Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Finans ve Pazarlama, Eğitim, Gelişen Uygulamalar, Askeri, Mikrodalga Uygulamaları, Sinir Ağları Uygulamaları, Yüz Tanıma, Sağlık Uygulamaları.