MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

TÜBİTAK'ın Araştırma Projeleri Destekleme Programı GAÜ'de Tanıtıldı

TÜBİTAK'ın Araştırma Projeleri Destekleme Programı GAÜ'de Tanıtıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ),  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı bilgilendirme seminerine ev sahipliği yaptı.


GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü, Millenium Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Bilgilendirme seminerinde,  TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Fatih Sinan Esen, program hakkında detaylar paylaştı.


Seminer, GAÜ ev sahipliğinde ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB) üyesi üniversitelerinin daveti ile gerçekleşti.  GAÜ Araştırma Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatih Hüseyinoğlu’nun organizatörlüğünde gerçekleşen seminere, çok sayıda araştırmacı ve akademisyen katılım gösterirken, sunumu gerçekleştiren TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Fatih Sinan Esen, proje’nin başvuru süreci, değerlendirme ve kriterleri ile ilgili bilgi paylaşımı gerçekleşti. Esen ayrıca, Sunum ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.


GAÜ Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri, KÜB’ün girişimi ile TÜBİTAK’ın başka başlıklarının da Kıbrıs’ta açılması planlandığını ve yeni kurulmuş olan GAÜ bünyesinde ki Araştırma laboratuarlarında,  projeler çerçevesinde tüm idari ve teknik desteğin sağlanacağını belirtti.


Ayrıca Sadri, GAÜ Senatosunun almış olduğu karar doğrultusunda, GAÜ Araştırma yönetmeliği çerçevesinde, gerekli araştırmalar ile ilgili destekler ve ayrıca bu araştırma projelerinde yürütülecek süreçler ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı etik kurulların kurulduğu,  yayın ve patent gibi konularda yasal bir süreç içerisinde olduklarını vurguladı.