MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ REKTÖRÜ ÖZTÜRK, YENİ AKADEMİK YIL BAŞLANGICINDA ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

GAÜ REKTÖRÜ ÖZTÜRK, YENİ AKADEMİK YIL BAŞLANGICINDA ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk;  2018-2019 Akademik Yılı`nda "GAÜ Öğrencisi" olarak yüksek öğrenim yaşamlarına başlayacak olanlara yönelik açıklama ile `hoşgeldiniz` dileklerini iletti.


GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk,  konuşmasında, hayatlarına yön verecek olan meslek ve üniversite seçimlerinden dolayı, GAÜ bünyesine katılan yeni öğrencileri kutlayarak, kendilerini aralarında görmekten çok mutlu olacaklarını ve herzaman yanlarında olacaklarını söyledi.


Prof. Dr. Öztürk konuşmasının devamında ise şunları söyledi;


Sevgili Öğrencilerimiz,


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 3 kıtada yer alan kampüsleri ile uluslararası misyonu doğrultusunda, 130 farklı ülkeden gelen öğrencilerine yüksek standartta eğitim olanakları sunan ve akademik programlarına dünyadaki tanınmış akreditasyon kurumlarından onay alan KKTC’nin ilk üniversitesidir. Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencileriyle birlikte çok zengin kültür mozaiğine sahiptir. Öğrenciler arasında ki bu kültürel iletişim; eğitimin yanında bir dünya insanı olma yönünde de bizi başarılı kılar. Çünkü dünya insanı daima sevgi ve barış der. Bizler de başarılı bir eğitimin yanında bir dünya insanı olarak bizlerin barış elçisi olacaksınız.


Burada yeni bir yaşamınız olacak. Her türlü imkanı sunan GAÜ kampüsü sizleri mutlu edecektir. Yeniliklerimizden bahsedecek olursak; çağdaş teknolojilerle 5000 metre karelik kapalı bir fiziksel imkan yarattık. Çok büyük sınıflarımızın da kullanıma açtık. Özellikle tıp fakültemizin de açılışıyla sağlık bilimleri, eczacılık gibi  sağlıkla ilgili önem verdiğimiz tüm yeni bölümlerimiz bu yeni bina  içinde  yer alacaklar.


Kurucu Rektörümüz Serhat Akpınar’ın da belirttiği gibi; ‘Eğitim de daima yaşamla birlikte olma ve uluslararası düzeyde değere sahip olmak’ bizim için çok önemli bir hedef. Yaklaşık 200 üniversiteyle uluslararası düzey de ilişkilerimiz sürmektedir. Bu da gösterir ki; biz ada da sıkışıp kalmış bir üniversite değiliz.


Aynı zaman da, dünyanın çok önemli kişileriyle akademik yıl dahilinde ki etkinlikler ile biraraya geleceksiniz. Akademik yıl içerisinde 1000’e yakın akademik, kültürel ve sanat etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Çok önemli kişilerle burada tanışma; onlarla konuşma fırsatı da yakalayacaksınız. Bu gösteriyor ki, eğitim yalnızca dersten ibaret değildir. Biz eğitimi çok yönlü ve daima dünyaya açık yapmayı hedefleyen bir üniversiteyiz. Üniversitemizin imkanlarını yaşadıkça çok daha rahat göreceksiniz. Çünkü hazırlıklarımız daima sizi mutlu etmeye yöneliktir.  Bir dünya üniversitesi olarak amaçlarımıza ulaşabilmek için, kaliteli bir akademik kadroya ve çeşitlli imkanlara sahip olmak gerekmektedir.  Bu sene alanında uzman 8 profesörü kadromuza katmanın mutluluğu içerisindeyiz.


Yeni Akademik Yıl Açılış Dersini Hakan Mengüç Verecek


2018-2019 Güz döneminin başlaması ile birlikte, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz “Oryantasyon Günlerimiz” de ailemizin yeni fertleri olan sizler için; 2 Ekim tarihi ile birlikte başlayacak. Oryantasyon programlarımızın yanında, Akademik yıl açılış törenimiz ise 12 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu törenin ilk dersini vermek üzere Hakan Mengüç’de bizlerle birlikte olacaktır. Bu programımıza tüm aile fertlerimiz davetlidir.


Her yıl olduğu gibi; buyıl da bir farkındalık yaratacağımız bir konseple birlikte Akademik yılımıza başlıyoruz. Rektörlük ve yönetim kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda bu yıl ki konseptimizi “Sürdürülebilirlik” olarak belirledik. Dolayısıyla açılış sonrası etkinliklerimizle ve yıl içerisin de gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizle bu bu farkındalığı yaratacağız.


Ben tüm GAÜ ailemiz adına söyleyebilirim ki; heyecan ve özlemle sizleri bekliyoruz. Genç arkadaşlarımızın gelecek için çağdaş fikirler vereceklerine inanıyorum.